Bazén není luxus


Není to vůbec příliš dávná doba, kdy jsme u nás své vlastní bazény vesměs nemívali. Pokud už si někdo bazén ke svému domu nějak zajistil, pak šlo zřejmě o někoho z vysoké nomenklatury, o někoho s blízkými lidmi v západní cizině, kteří mu s tím vydatně vypomohli, nebo o někoho šikovného, kdo si svůj bazén vyrobil sám, svépomocí. Vnitřní obchod měl přece tolik potíží se zásobováním našich lidí aspoň tím nejdůležitějším a nepostradatelným, že nebyl čas na řešení případné touhy lidí po bazénech.

Ale to platilo pro dobu, která už pominula. A doufejme, že se nikdy nevrátí.

žena v bazénu

Dnes už je všechno jinak, jak je nám dobře známo. Dnes už tedy může mít kdokoliv pomalu cokoliv. Třeba i bazén. Protože bazény nejsou nedostatkový sortiment, a pokud se podíváme na to, jaká provází nějaký ten bazén cena, snadno se přesvědčme, že je to docela dostupná záležitost. A jestli si někdo nemůže bazén pořídit, pak je to nejspíše ten, kdo ho nemá kam dát. Ne všichni máme přece pozemky u domu, zahrady nebo jiné parcely, na které by se dal bazén instalovat. A když někdo má místo, kam by se dal bazén umístit, a také nějaké ty peníze, může si klidně vybírat. A zvolit si takový bazén s takovým příslušenstvím, které mu nejlépe vyhovuje. Nic už dnes není nemožné.

žena u bazénu

A k čemu tato skutečnost vedla? Mimo jiné i k tomu, že když se porozhlédnete po svém okolí, možná zjistíte, že už tam mají třeba i hodně početní lidé své bazény. A není vyloučené, že už jste jediní, kdo se ještě nemohou koupat přímo u domu a musí na plovárnu nebo někam do lůna matky přírody. Což není právě ideální alternativa. A přece byste nechtěli nějak zaostávat za těmi ostatními! Přece byste nechtěli být ostatním pro smích, přece byste se nechtěli celé léto schovávat někde doma v chládku, nemaje se kde jinde osvěžit! To byste byli sami proti sobě. A tak neváhejte a začněte si hledat ten nejdokonalejší bazén.