Proč jíst kešu ořechy
Kešu ořechy obsahují především tuky, konkrétně nenasycené mastné kyseliny, které vám pomohou udržovat a snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Z vitamínů jsou bohaté na vitamin E, vitamíny B-komplex a provitamin A. Z minerálů v těchto oříšcích najdete draslík, fosfor, hořčík, vápník, selen, železo a zinek. Také jsou bohaté na bílkoviny, kdy ve 100g ořechů najdete přibližně 18 g bílkovin. Vláknina je pak ve 100g kešu zastoupená 3 gramy.
Možná vás napadne, že ořechy jsou hodně kalorické a tudíž nevhodné při dietě. Opak je ale pravdou. Protože ořechy obsahují zdravé tuky a jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu, je vhodné je jíst i při hubnutí. Musíte však dodržet doporučenou denní dávku, abyste se vešli do svého kalorického příjmu. Ořechy si můžete dát na svačinku, protože vás zasytí a sníží pocit hladu. Kešu vás také ochrání před rizikem kardiovaskulárních onemocnění, kupříkladu mozkové mrtvice a infarktu. Konzumace kešu je vhodné pro diabetiky, protože tyto oříšky pomáhají snižovat hladinu inzulínu v krvi. Pokud trpíte na vysoký tlak, kešu vám mohou pomoci krevní tlak přirozeně snížit.
Díky vysokému obsahu zinku, selenu a fosforu zůstane vaše pokožka pružná a přirozeně vláčná. Také vaše vlasy uvítají pravidelnou konzumaci těchto ořechů. Vlasy budou dobře vyživené a zdravě vypadající. Vitamín K společně s vápníkem dokáže udržovat vaše kosti v dobrém stavu a chrání je před zlomeninami či osteoporózou.
Kešu https://www.vesela-veverka.cz/kesu/ nemusíte jíst pouze samotné. Můžete je přidat do několika pokrmů, najdou uplatnění především v indické, thajské a čínské kuchyni. Také se budou hodit do salátů nebo pod dušené maso. Pokud jste příznivcem raw stravování, z kešu připravíte základ korpusu nebo i krém. Z ořechů si můžete vyrobit i kešu mléko nebo kešu pastu, kterou opět využijete při pečení zákusků. Také na ozdobu dortu můžete použít tyto ořechy ledvinovitého tvaru.